A nemzetiségi biztoshelyettes a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága ülésén

Szalayné Sándor Erzsébet, nemzetiségi biztoshelyettes a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága felkérésére a 6010/2014-es számú ügyben készült, az oktatási elkülönülés és elkülönítés szabályainak értelmezéséről szóló ombudsmani jelentésről adott tájékoztatást a Bizottság 2015. október 13-ai ülésén.
2015. október. 15.

FRA-jelentés az EU-n belül mozgó, illetve oda bevándorló munkaerő kizsákmányolásáról

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 2015. június 2-án teszi közzé az EU-n belül mozgó, illetve oda bevándorló munkaerő kizsákmányolásával kapcsolatban folytatott kutatásának eredményeit. Ez az első jelentés, amely átfogóan vizsgálja az EU-n belül mozgó, illetve oda bevándorló munkaerő kizsákmányolásának összes, törvénybe ütköző formáját. A jelentés rámutat: a törvényi tiltástól függetlenül a munkaerő kizsákmányolása széles körben elterjedt az EU-ban.
2015. június. 02.
2015. március. 13.

Jó ügyért fut az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és az UNICEF Magyar Bizottságának közös csapata a 2015-ös Vivicittán

A gyermekek jogai közül a legfontosabb az egészséghez és az egészséges élethez való jog védelme, ennek pedig nélkülözhetetlen eleme a betegségeket megelőző immunizálás, a védőoltások. Az ombudsmani hivatal és az UNICEF magyar csapata közös futásával szeretné felhívni a figyelmet erre a kérdésre, illetve az adománygyűjtésre.
2015. március. 12.