null Jó ügyért fut az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és az UNICEF Magyar Bizottságának közös csapata a 2015-ös Vivicittán

A gyermekek jogai közül a legfontosabb az egészséghez és az egészséges élethez való jog védelme, ennek pedig nélkülözhetetlen eleme a betegségeket megelőző immunizálás, a védőoltások. Az ombudsmani hivatal és az UNICEF magyar csapata közös futásával szeretné felhívni a figyelmet erre a kérdésre, illetve az adománygyűjtésre.

Áprilisban van a védőoltások világhete. A gyermekek közel húsz százaléka viszont sajnos ma nem kapja meg a betegségek megelőzéséhez szükséges védőoltásokat. Az UNICEF Magyar Bizottsága „100%-os Kampányának" célkitűzése, hogy a lehető legtöbb, még be nem oltott gyermekhez eljusson a megfelelő oltóanyag. A betegségek között elsősorban és mindenekelőtt a gyermekbénulás felszámolása a cél, ennek érdekében kellene az immunizációs arányt növelni a betegségtől leginkább sújtott országokban.

Az UNICEF most elindított gyűjtése adományokból kíván előteremteni két és fél millió forintot 5000 gyermek teljes körű védőoltásához. Az adományozás fontosságára hívja fel a figyelmet a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmával is, ezért egyéni indulók és csapatok jelentkezését várja, akik támogatások gyűjtésével segítik az UNICEF 100%-os oltottság programjának a megvalósulását.

A gyermekek jogainak védelmében, a megelőzés fontosságát hirdetve az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala stratégiai partnereként az elsők között csatlakozott az UNICEF Magyar Bizottsága felhívásához és fontos célkitűzéséhez, várva a további csatlakozókat is. A közös futás jól szimbolizálja, hogy a betegségek megelőzése, a gyermeki élet védelme elszántságot, kitartást igényel, de együttes erőfeszítéssel a nagy célok is elérhetőek.