A CPT nemzetközi delegációjának látogatását záró ülésen vett részt az alapvető jogok biztosa

Az Európa Tanács Kínzást és az Embertelen vagy Megalázó Bánásmódot vagy Büntetést Megelőzni Hivatott Európai Bizottság (CPT) nemzetközi delegációja 2023. május 16. és május 26. között, hetedik alkalommal látogatott Magyarországra.
2023. május. 26.

Az Európa Tanács Kínzást és az Embertelen vagy Megalázó Bánásmódot vagy Büntetést Megelőzni Hivatott Európai Bizottságának (CPT) látogatása az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. május 24-én Hivatalában fogadta a Kínzást és az Embertelen vagy Megalázó Bánásmódot vagy Büntetést Megelőzni Hivatott Európai Bizottság (CPT) küldöttségét. Az 1995. évi III. törvényben kihirdetett kínzás megelőzéséről szóló európai egyezmény végrehajtását ellenőrző Bizottság 2023. május 16-26. között tartózkodott Magyarországon, immár 7. alkalommal. A CPT küldöttség konzultált több hatóság képviselőivel, civil szervezetekkel és fogvatartási helyeket is felkeresett.
2023. május. 24.

Az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának ülésén vett részt az ombudsman és a nemzetiségi ombudsmanhelyettes

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes 2023. május 22-én részt vett az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának ülésén, amelyen a Beszámoló az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek tevékenységéről 2022 című, B/3378. számú beszámolót tárgyalták.
2023. május. 22.

A Parlament Igazságügyi Bizottságának ülésén vett részt az ombudsman és helyettese

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2023. május 16-án részt vett az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén, amelyen a Beszámoló az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek tevékenységéről 2022 című, B/3378. számú beszámolót tárgyalták.
2023. május. 16.

Debrecenben kezdte meg tevékenységét az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fogyatékosságügyi Főigazgatósága

Debrecenben kezdte meg tevékenységét az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fogyatékosságügyi Főigazgatósága. 2023. január 1-jétől az ombudsman látja el a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény (CRPD) szerinti független mechanizmus feladatait, így az erre a területre irányuló eddigi tevékenységünkön túlmenően immár közvetlenül is segítjük, védjük és ellenőrizzük a fogyatékossággal élő emberek alapvető jogainak érvényesülését – hangsúlyozta dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa az új iroda megnyitóján 2023. május 3-án, Debrecenben. A Fogyatékosságügyi Főigazgatóság a Hivatal Debreceni Területi Irodájával közösen költözött egy új, nagyobb, akadálymentes ingatlanba.
2023. május. 03.

Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta Üzbegisztán magyarországi nagykövetségének első titkárát

Sherzod Narzullaevet, Üzbegisztán magyarországi nagykövetségének első titkárát fogadta hivatalában dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. május 2-án.
2023. május. 02.