ESEMÉNYEK

A lenti események közül a 'Típus' mezőben "jnbh" címkével ellátott események relevánsak.

Vissza

Országos nemzetiségi rajzverseny díjkiosztó ünnepség és kiállítás

Kezdete:
2019.03.26. 11:00
Végződik:
2019.03.26. 14:00

Március 26. – Országos nemzetiségi rajzverseny, nemzetiségi népismeret verseny és nemzetiségi fotópályázat kiállítással egybekötött díjkiosztó ünnepsége az ombudsman hivatalában

 

Az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatás Központ a 2018/2019. tanévben harmadszor hirdette meg a magyarországi nemzetiségi nevelés-oktatásban résztvevő gyermekek, tanulók számára az Országos Nemzetiségi Rajzversenyt, első ízben az Országos Nemzetiségi Fotópályázatot. A versenyek célja a hazai nemzetiségek történelmének, földrajzának, szellemi kultúrájának, népszokásainak, helyi hagyományainak bemutatása a képző- és fotóművészet eszközeivel, a nemzetiségi tanulók kreativitásának fejlesztése.

 

A díjátadó ünnepségnek és a legjobb pályaműveket bemutató kiállítás megnyitójának örömmel adott helyszínt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. A rendezvény védnökeként dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes megnyitójában egyebek között arról beszélt, hogy a fiatalok révén élhet tovább a sokszínű nemzetiségi közösségeink anyanyelve, hagyománya, kultúrája. A nemzetiségi identitás megőrzésének kulcsa, hogy a gyermekek ezeket minél fiatalabb korban megismerjék, és ebben nem csak a családnak és a szűkebb értelemben vett közösségnek, de az oktatási intézményeknek is kiemelkedő szerepe van. A nemzetiségi jogok védelméért felelős biztoshelyettesként dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet ezért is kíséri kiemelt figyelemmel a nemzetiségi oktatás-nevelés helyzetét.

 

A díjazott pályaművek 2019. április 30-ig lesznek megtekinthetők az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Korczak-termében, hétköznap 8 és 16.30 között.

 

 

 

 

 

Típus:
esemény fotó 2019
Dr. Bándi Gyula

A JÖVŐ NEMZEDÉKEK ÉRDEKEINEK
VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES
Responsive Image