A nemzetiségi biztoshelyettes a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága ülésén

Szalayné Sándor Erzsébet, nemzetiségi biztoshelyettes a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága felkérésére a 6010/2014-es számú ügyben készült, az oktatási elkülönülés és elkülönítés szabályainak értelmezéséről szóló ombudsmani jelentésről adott tájékoztatást a Bizottság 2015. október 13-ai ülésén.
2015. október. 15.

FRA-jelentés az EU-n belül mozgó, illetve oda bevándorló munkaerő kizsákmányolásáról

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 2015. június 2-án teszi közzé az EU-n belül mozgó, illetve oda bevándorló munkaerő kizsákmányolásával kapcsolatban folytatott kutatásának eredményeit. Ez az első jelentés, amely átfogóan vizsgálja az EU-n belül mozgó, illetve oda bevándorló munkaerő kizsákmányolásának összes, törvénybe ütköző formáját. A jelentés rámutat: a törvényi tiltástól függetlenül a munkaerő kizsákmányolása széles körben elterjedt az EU-ban.
2015. június. 02.
2015. március. 13.

Jó ügyért fut az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és az UNICEF Magyar Bizottságának közös csapata a 2015-ös Vivicittán

A gyermekek jogai közül a legfontosabb az egészséghez és az egészséges élethez való jog védelme, ennek pedig nélkülözhetetlen eleme a betegségeket megelőző immunizálás, a védőoltások. Az ombudsmani hivatal és az UNICEF magyar csapata közös futásával szeretné felhívni a figyelmet erre a kérdésre, illetve az adománygyűjtésre.
2015. március. 12.

"Profesor Honoris Causa" címmel tüntették ki Kolozsvárott a nemzetiségi biztoshelyettest

"Profesor Honoris Causa" címmel tüntették ki Kolozsvárott a nemzetiségi biztoshelyettest A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem "Profesor Honoris Causa" kitüntető címet adományozott Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébetnek, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettesnek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara tanszékvezető egyetemi tanárának. Az átadó ünnepséget 2015. február 27-én Kolozsvárott, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Aula Magna termében tartották. A "Profesor Honoris Causa" cím odaítélését a Tudományegyetem Jogi kara javasolta.
2015. március. 04.

A Jövő Nemzedékek Szószólója kiállt a magyar természetért

Az Alapvető Jogok Biztosának Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Helyettese találkozott Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország vezetőivel.
2015. február. 24.