"A" státuszú nemzeti emberi jogi intézmény lett az Alapvető Jogok Biztosa

Az Alapvető Jogok Biztosa tevékenységének eredményeire alapozva a Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Nemzetközi Koordinációs Bizottságának Irodája 2014. november 29-én ‘A' státuszú akkreditációt adományozott az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának. A részletek itt olvashatók.
2015. január. 16.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK FELHÍVÁSA BARANYA MEGYE POLGÁRAIHOZ

TISZTELT ÁLLAMPOLGÁROK! Ha úgy ítélik meg, hogy alapvető jogaikkal összefüggésben valamely hatóság, illetve közszolgáltatást végző szerv visszásságot, sérelmet okozott Önöknek, kérhetik az alapvető jogok biztosának segítségét. Panaszaik továbbításához gyűjtőládák állnak a rendelkezésükre a következő helyszíneken:
2014. október. 31.
Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelméért felelős biztoshelyettes szeptember 29-én és 30-án a Baranya megyében élő nemzetiségi közösségek helyzetét térképezte fel munkalátogatása során.
2014. október. 02.
Szeptember 23. és 25. között a kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező albán ombudsmani hivatal munkatársai látogattak Hivatalunkba azzal a céllal, hogy tanulmányozzák az AJBH tevékenységét elsősorban a panaszok kezelése, a büntetés-végrehajtás ellenőrzése és a gyermekjogok területén.
2014. szeptember. 29.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosának látogatása a magyar ombudsmannál

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Nils Muižnieks és delegációja 2014. július 2-án szerdán hivatalában felkereste Dr. Székely László ombudsmant. Nils Muižnieks megválasztása óta először jár ebben a tisztségében Magyarországon.
2014. július. 04.