A TOMPAI HATÁRÁTKELŐHÖZ LÁTOGATOTT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A magyar–szerb határhoz, a Tompa–Kelebija közúti határátkelőhöz látogatott 2020. április 16-án dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman megtekintette a határon áthaladó forgalom ellenőrzését, továbbá a koronavírus-világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott egészségügyi rendelkezések végrehajtását. A helyszínen jelenlévő rendőri vezetők tájékoztatták az ombudsmant a rendőri intézkedésekkel szemben esetlegesen felmerülő állampolgári panaszok intézésének menetéről, valamint az állampolgárok panaszjogáról szóló tájékoztatás részleteiről.
2020. április. 16.

A KISKUNHALASI FOGHÁZ ÉS BÖRTÖNBEN TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

A Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe látogatott 2020. április 16-án dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsmant dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, valamint az intézmény parancsnoka, dr. Tanács Eszter Tímea bv. ezredes, bv. főtanácsos fogadta.
2020. április. 16.

LÁTOGATÁS A VILÁGSZÍNVONALÚ KISKUNHALASI MOBIL JÁRVÁNYKÓRHÁZBAN

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2020. április 16-án a kiskunhalasi Mobil Járványkórházba látogatott. Az alapvető jogok biztosa dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, akciócsoport-parancsnok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, dr. Tanács Eszter Tímea bv. ezredes, bv. főtanácsos, valamint Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgató főorvosa kíséretében tekintette meg Európa jelenleg legkorszerűbb ilyen típusú intézményét.
2020. április. 16.

A SÁTORALJAÚJHELYI HATÁRÁTKELŐHÖZ LÁTOGATOTT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A sátoraljaújhelyi határátkelőhöz látogatott 2020. április 15-én dr. Kozma Ákos ombudsman. Az alapvető jogok biztosa megtekintette a szlovák–magyar határátkelőt, amely a koronavírus-világjárvány okozta veszélyhelyzet időszakában jelenleg is működik és a nemzetközi forgalom, a Magyarországra árut szállító kamionok mellett a két ország azon állampolgárai számára biztosítja a határon való átkelést, akik 30 kilométeres körzetben élnek és dolgoznak, vagyis ingáznak a munkahelyükre.
2020. április. 15.

A SÁTORALJAÚJHELYI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖNBE LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos 2020. április 15-én a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönbe látogatott, ahol az alapvető jogok biztosát dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a Büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és Rózsahegyi Tamás bv. ezredes, az Intézet parancsnoka fogadta.
2020. április. 15.

LÁTOGATÁS A ZÁHONYI HATÁRÁTKELŐNÉL

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2020. április 15-én a magyar–ukrán határhoz, a Záhony – Čop határátkelőhelyhez látogatott.
2020. április. 15.