AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA KÖZÖS KÖZLEMÉNYE A TÁJ NEMZETKÖZI NAPJA ALKALMÁBÓL

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója a 2020. évi táj nemzetközi napja alkalmából felhívja a döntéshozók és a társadalom egészének figyelmét a táj állapotának kiemelt jelentőségére, figyelemmel annak az emberi környezet természeti és épített, valamint kulturális javait, a közösségi identitás elemeit ötvöző mivoltára. A táj a nemzet közös örökségének része, védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára történő megőrzése az állam és mindenki alaptörvényi kötelezettsége. Ezért a tájvédelmi szempontokat a döntéshozatal során integráltan kívánatos érvényesíteni, biztosítva ezzel a „Kárpát-medence természet adta és ember alkotta” értékeinek hosszú távú védelmét.
2020. október. 20.

AZ OMBUDSMAN SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN FOLYTATTA AZ ISKOLAŐRÖK TEVÉKENYSÉGÉNEK MONITOROZÁSÁT

Két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolába látogatott 2020. október 20-án az alapvető jogok biztosa, ahol intézményvezetőkkel és iskolaőrökkel találkozott. A Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskolában Péter István igazgató, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Technikumban Tóthné Zsigó Zita igazgató fogadta dr. Kozma Ákost.
2020. október. 20.

A SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGRA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon tett hivatalos látogatást az alapvető jogok biztosa 2020. október 19-én. Dr. Kozma Ákos ombudsmant Molnár Gábor rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány fogadta, aki tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság működéséről, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott egészségügyi intézkedésekről.
2020. október. 19.

SOMOGY MEGYEI ISKOLAŐRÖK TEVÉKENYSÉGÉRŐL TÁJÉKOZÓDOTT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos 2020. október 19-én két Somogy megyei iskolába látogatott, ahol folytatódott az iskolaőrök tevékenységének monitorozása.
2020. október. 19.

FOLYTATÓDOTT AZ ISKOLAŐRÖK TEVÉKENYSÉGÉNEK MONITOROZÁSA, A SALGÓTARJÁNI TECHNIKUMBA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

Az alapvető jogok biztosa 2020. október 16-án a salgótarjáni Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumában tett hivatalos látogatást, ahol Bozó János igazgató fogadta.
2020. október. 16.

A NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos 2020. október 16-án a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon tett hivatalos látogatást. Az alapvető jogok biztosát dr. Somssich Gabriella r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta.
2020. október. 16.