Az ENSZ CEDAW bizottsági ülésén szólalt fel dr. Kozma Ákos

Az ENSZ Nőkkel Szembeni Hátrányos Megkülönböztetés Kiküszöbölésével Foglalkozó Bizottsága (CEDAW Bizottság) 84. ülésszakán szólalt fel az alapvető jogok biztosa 2023. február 6-án Genfben.
2023. február. 06.

Nemzetközi ombudsmani konferencián vett részt az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa részt vett és előadást tartott „Az emberi jogok jövője a 21. században” címmel rendezett nemzetközi konferencián 2023. január 12-én Törökországban.
2023. január. 12.

Az ukrán ombudsmannal találkozott dr. Kozma Ákos

Dmitro Lubinec ukrán ombudsmannal folytatott kétoldalú megbeszélést dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. január 12-én Ankarában.
2023. január. 12.

Befejeződött a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon felújításának első üteme

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. befejezték a gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon felújításának első ütemét, amelyben az ombudsman kezdeményezésére vállaltak szerepet.
2022. december. 22.

Ombudsmani kezdeményezésre megújult a szentlőrinci lakásotthon

Befejeződött a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szentlőrinci lakásotthonának korszerűsítése, amely a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében újult meg. Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, valamint Farsang Tamás bv. dandártábornok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese 2022. december 22-én látogatást tettek az intézményben és ünnepélyes keretek között átadták a felújított lakásotthont.
2022. december. 22.

A Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást dr. Kozma Ákos

Dr. Kozma Ákos és munkatársai az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben 2022. december 15-én.
2022. december. 15.