null „Építsünk hidakat” címmel rendezett nemzetközi konferenciát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Az emberi jogok védelmének kérdéseiről szóló, „Építsünk hidakat” címmel rendezett nemzetközi konferenciát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2023. december 1-jén. A konferencia az ENNHRI „Cooperation and Exchange Program with Other ENNHRI Members and Internal Capacity Building” pályázat keretében valósult meg.


 

A nemzetközi előadók között volt Zoran Pašalić szerb ombudsman, Molnár Zsolt román ombudsman-helyettes, és Janusz Roszkiewicz, a lengyel ombudsman főtanácsadója. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala részéről dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, dr. Könnyid Balázs, az AJBH főtitkára, dr. Schmidt Gábor, főtitkárhelyettes, valamint az Egyenlő Bánásmódért Felelős főosztály-, és az OPCAT NPM főosztályvezetői tartottak előadást. 
A rendezvényen részt vett még dr. Novák Krisztina, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat jogvédelmi biztosa, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke, és dr. Lukács Krisztina, az Alkotmánybíróság főtanácsadója.
 

 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.