Moór Gyula-díjban részesült a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes

Kimagasló színvonalú szakmai munkája elismeréseként Moór Gyula-díjban részesült a Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes Szalayné Sándor Erzsébet Prof. egyetemi tanárt, Nemzetiségi Ombudsmanhelyettest, az Európa Tanács nemzetközi szakértőjét kiemelkedő színvonalú szakmai munkája és hazai, illetve nemzetközi oktatói tevékenysége elismeréseként az igazságügyi miniszter Moór Gyula-díjjal tüntette ki.
2019. március. 18.

A CPT delegációja az ombudsmannál

2018. november 19-én várhatóan húsznapos magyarországi ellenőrző látogatása megkezdésekor az alapvető jogok biztosával és munkatársaival találkozott az Európa Tanács kínzás és embertelen vagy megalázó büntetések vagy bánásmód megelőzésének európai bizottsága (CPT) küldöttsége.
2018. november. 23.

A szlovén és a magyar nemzeti megelőző mechanizmus találkozója

A magyar nemzeti megelőző mechanizmus (NMM) feladatat ellátó Székely László, az alapvető jogok biztosa és szlovén partnere Ivan Šelih, a szlovén NMM-ért felelős ombudsman-helyettes valamint Robert Gačnik NMM munkatárs 2018. november 13-án és 14-én látogatást tett a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol Fülöp István András bv. ezredes, megbízott intézetparancsnok és Porubszky Szabolcs bv. alezredes fogadta őket.
2018. november. 21.

Gyermekjogi konferencia - "A gyermekek jogainak védelme online & offline"

A nemzetközi, magyar és flamand szakértőket is felvonultató gyermekjogi konferencia központi kérdésköre a gyermekek jogainak érvényesülése és védelme volt a digitális világ kihívásai közt. A gyermekek kiszolgáltatott helyzetével kapcsolatban a konferencia előadói kiemelt témakörként vitatták meg a lelki bántalmazás, a technikai és társadalmi változások, valamint a digitális és offline világ elválaszthatatlanságának kérdéseit és az ebből fakadó lehetőségeket, valamint veszélyeket.
2018. november. 15.