Az Alapvető Jogok Biztosa a Magyar Vöröskereszt vezetőit fogadta Hivatalában

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába látogatott 2019. november 26-án a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István és főigazgató-helyettese, Nagy Gábor.
2019. november. 26.

„A gyermekek jogainak védelme és biztosítása legyen nemzeti minimum” – Az Alapvető Jogok Biztosának üzenete a gyermekek jogainak világnapja alkalmából

„Az ENSZ idén 30 éves jubileumát ünneplő Gyermekjogi Egyezményének egyik fő üzenete, hogy meg kell és meg is lehet találni a konszenzust, a nemzeti minimumot a gyermekek és a gyermekek jogainak védelmében” – emelte ki dr. Kozma Ákos ombudsman a gyermekek jogainak világnapján. Az Alapvető Jogok Biztosa mandátuma eddigi legizgalmasabb munkanapját zárta 2019. november 20-án: az UNICEF Fiatal Nagyköveteit fogadta Hivatalában, délután pedig a szervezet Gyerekhang rendezvényén vett részt.
2019. november. 21.

Az Alapvető Jogok Biztosa részt vett a Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Európai Hálózatának Brüsszeli közgyűlésén

A Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Európai Hálózata (ENNHRI) 2019. november 13. és 14. között tartotta Közgyűlését, valamint Éves Konferenciáját Brüsszelben.
2019. november. 18.

A körforgásos gazdaság egyik legjelentősebb hazai létesítményébe látogatott az alapvető jogok biztosa és a jövő nemzedékek szószólója

A jövő nemzedékek érdekei, a természet védelme, a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés támogatása jegyében a körforgásos gazdaság egyik legjelentősebb magyarországi képviselőjénél, a dunaújvárosi Hamburger Hungária Kft. papírgyárában tett látogatást dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa, valamint a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese, dr. Bándi Gyula 2019. november 11-én.
2019. november. 15.

Az Európai Ombudsman Intézet elnökségi tagjává választották az Alapvető Jogok Biztosát

Az Európai Ombudsman Intézet (European Ombudsman Institute – EOI) 2019. november 3. és 5. között konferenciával egybekötött elnökségi ülést tartott a szervezet székhelyén, Innsbruckban, melynek keretében Dr. Kozma Ákost, az Alapvető Jogok Biztosát az elnökség tagjává választották.
2019. november. 07.

A Kiskunsági Nemzeti Parkba látogatott az Alapvető Jogok Biztosa és a jövő nemzedékek szószólója

Az őszi daruvonulás Magyarország egyik legszebb természeti eseménye, a darubehúzás látványa rendkívüli élmény. A déli telelőterületeik felé ezrével igyekvő szürke darvak szeptember végétől körülbelül november közepéig hazánkban a többi között a szegedi Fehér-tónál pihennek meg, hogy erőt gyűjtsenek útjuk folytatásához.
2019. november. 06.