A Rendőrségnél tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Az Országos Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjánál tett látogatást 2020. április 14-én dr. Kozma Ákos. Az ombudsmant dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes fogadta az ORFK Teve utcai székházában. A látogatás során az ORFK vezetői tájékoztatást adtak az ombudsmannak a koronavírus világjárvány kapcsán szükségessé vált rendőri intézkedésekről és azok ORFK általi irányítási rendszeréről.
2020. április. 14.

A parassapusztai határátkelőhöz látogatott az ombudsman

Az Ipolyság-Parassapuszta határátkelőhöz látogatott 2020. április 14-én dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman dr. Wildner Domonkos rendészeti igazgató kíséretében megtekintette a szlovák–magyar határon áthaladó teherforgalom ellenőrzését. A koronavírus-világjárvány miatt Magyarország és Szlovákia egyaránt lezárta határait a külföldi állampolgárok előtt, a parassapusztai jelenleg azon közös határátkelők egyike, amely a nemzetközi áruszállítás és a határ menti ingázók közlekedésének biztosítása érdekében a veszélyhelyzet időszakában is működik.
2020. április. 14.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK ÜZENETE AZ EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGNAP ALKALMÁBÓL

A jelenlegi világjárvány okozta rendkívüli veszélyhelyzetben mindennap köszönetünket fejezzük ki az egészségügyben fáradhatatlanul dolgozóknak. Azok a szakemberek azonban, akiknek kitartásáról az aktuális híradások szólnak, nem csupán a mostani körülmények között, de mindenkor helytállnak az egészségügyi ellátásban. Fontos tehát, hogy megtanuljuk az év minden napján értékelni az egészséget, megbecsülni az egészségügyben dolgozók elszántságát, türelmét és odafigyelését – hívja fel a figyelmet Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa az egészségügyi világnap alkalmából.
2020. április. 07.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK ÉS HELYETTESEINEK KÖZLEMÉNYE

Budapest, 2020. március 26. – A koronavírus-világjárvány miatt kialakult körülmények sérülékeny helyzetű társadalmi csoportokat érintő kérdéseiről bocsátott ki közös közleményt Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes.
2020. március. 26.

A KOLOZSVÁRI MIKÓ IMRE JOG- ÉS KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI SZAKKOLLÉGIUM HALLGATÓINAK SZAKMAI LÁTOGATÁSA AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALÁBAN

A kolozsvári Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium tizenkilenc hallgatója látogatott 2020. március 6-án az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes meghívására. A találkozón az ombudsman és a nemzetiségi ombudsmanhelyettes a többi között a hazai alapjogvédelemmel kapcsolatos munkájukról, továbbá szakmai célkitűzéseikről tájékoztatták a vendégeket.
2020. március. 11.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA BEMUTATKOZÓ LÁTOGATÁSA A TÖRÖK KÖZTÁRSASÁG FŐ OMBUDSMANJÁNÁL

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2020. március 9-én bemutatkozó látogatást tett Şeref Malkoç török ombudsmannál Ankarában.
2020. március. 10.