LÁTOGATÁS A VILÁGSZÍNVONALÚ KISKUNHALASI MOBIL JÁRVÁNYKÓRHÁZBAN

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2020. április 16-án a kiskunhalasi Mobil Járványkórházba látogatott. Az alapvető jogok biztosa dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, akciócsoport-parancsnok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, dr. Tanács Eszter Tímea bv. ezredes, bv. főtanácsos, valamint Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgató főorvosa kíséretében tekintette meg Európa jelenleg legkorszerűbb ilyen típusú intézményét.
2020. április. 16.

A SÁTORALJAÚJHELYI HATÁRÁTKELŐHÖZ LÁTOGATOTT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A sátoraljaújhelyi határátkelőhöz látogatott 2020. április 15-én dr. Kozma Ákos ombudsman. Az alapvető jogok biztosa megtekintette a szlovák–magyar határátkelőt, amely a koronavírus-világjárvány okozta veszélyhelyzet időszakában jelenleg is működik és a nemzetközi forgalom, a Magyarországra árut szállító kamionok mellett a két ország azon állampolgárai számára biztosítja a határon való átkelést, akik 30 kilométeres körzetben élnek és dolgoznak, vagyis ingáznak a munkahelyükre.
2020. április. 15.

A SÁTORALJAÚJHELYI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖNBE LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos 2020. április 15-én a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönbe látogatott, ahol az alapvető jogok biztosát dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a Büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és Rózsahegyi Tamás bv. ezredes, az Intézet parancsnoka fogadta.
2020. április. 15.

LÁTOGATÁS A ZÁHONYI HATÁRÁTKELŐNÉL

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2020. április 15-én a magyar–ukrán határhoz, a Záhony – Čop határátkelőhelyhez látogatott.
2020. április. 15.

A Rendőrségnél tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Az Országos Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjánál tett látogatást 2020. április 14-én dr. Kozma Ákos. Az ombudsmant dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány és dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes fogadta az ORFK Teve utcai székházában. A látogatás során az ORFK vezetői tájékoztatást adtak az ombudsmannak a koronavírus világjárvány kapcsán szükségessé vált rendőri intézkedésekről és azok ORFK általi irányítási rendszeréről.
2020. április. 14.

A parassapusztai határátkelőhöz látogatott az ombudsman

Az Ipolyság-Parassapuszta határátkelőhöz látogatott 2020. április 14-én dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman dr. Wildner Domonkos rendészeti igazgató kíséretében megtekintette a szlovák–magyar határon áthaladó teherforgalom ellenőrzését. A koronavírus-világjárvány miatt Magyarország és Szlovákia egyaránt lezárta határait a külföldi állampolgárok előtt, a parassapusztai jelenleg azon közös határátkelők egyike, amely a nemzetközi áruszállítás és a határ menti ingázók közlekedésének biztosítása érdekében a veszélyhelyzet időszakában is működik.
2020. április. 14.