A SZEDRESI SPECIÁLIS GYERMEKOTTHONBA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

A Bezerédj–Kastélyterápia Alapítvány által működtetett Szedresi Speciális Gyermekotthonba látogatott 2020. április 22-én dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman megtekintette az otthon működését, valamint a koronavírus-járvány megelőzése érdekében tett intézkedéseket.
2020. április. 22.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA KÖZÖS KÖZLEMÉNYE

Új szemléletű környezetvédelmet szorgalmaz a Föld napja alkalmából közös közleményében Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes.
2020. április. 22.

LÁTOGATÁS AZ OPERATÍV TÖRZS KORONAVÍRUS ÜGYELETI KÖZPONTJÁBAN

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2020. április 17-én a Belügyminisztériumba, az Operatív Törzs Koronavírus Ügyeleti Központjába látogatott, ahol annak vezetője, Lakatos Tibor ezredes fogadta az ombudsmant.
2020. április. 17.

A SZENTENDREI RENDŐRKAPITÁNYSÁGRA LÁTOGATOTT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A Szentendrei Rendőrkapitányságon tett látogatást 2020. április 17-én dr. Kozma Ákos, ahol az ombudsmant Kovács László r. ezredes, rendőrkapitány fogadta.
2020. április. 17.

A TOMPAI HATÁRÁTKELŐHÖZ LÁTOGATOTT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A magyar–szerb határhoz, a Tompa–Kelebija közúti határátkelőhöz látogatott 2020. április 16-án dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman megtekintette a határon áthaladó forgalom ellenőrzését, továbbá a koronavírus-világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott egészségügyi rendelkezések végrehajtását. A helyszínen jelenlévő rendőri vezetők tájékoztatták az ombudsmant a rendőri intézkedésekkel szemben esetlegesen felmerülő állampolgári panaszok intézésének menetéről, valamint az állampolgárok panaszjogáról szóló tájékoztatás részleteiről.
2020. április. 16.

A KISKUNHALASI FOGHÁZ ÉS BÖRTÖNBEN TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

A Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe látogatott 2020. április 16-án dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsmant dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, valamint az intézmény parancsnoka, dr. Tanács Eszter Tímea bv. ezredes, bv. főtanácsos fogadta.
2020. április. 16.