A VESZPRÉM MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET ÚJ ÉPÜLETSZÁRNYÁNAK ÁTADÓJÁN VETT RÉSZT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet új részlegének átadóján vett részt 2020. július 13-án Veszprémben.
2020. július. 14.

AZ ORSZÁGGYŰLÉS MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK BIZOTTSÁGÁNAK ÜLÉSÉN VETT RÉSZT AZ OMBUDSMAN ÉS A NEMZETISÉGI OMBUDSMANHELYETTES

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes 2020. június 29-én részt vett az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága ülésén, amelyen az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2019. évi tevékenységéről benyújtott, B/8769. számú beszámolót tárgyalták. Dr. Kozma Ákos ombudsman beszámolójában az őszinte beszéd fontosságát hangsúlyozta.
2020. június. 29.

A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA KÖZLEMÉNYE A DUNA-NAP ALKALMÁBÓL

Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója a nemzetközi Duna-napon a szomszédos államok szorosabb együttműködését szorgalmazza a közös folyó ökológiai szolgáltatásainak megőrzése, valamint a Kárpát-medence környezeti problémáinak megoldása érdekében.
2020. június. 29.

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM TISZTAVATÓJÁN VETT RÉSZT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának tisztavatóján vett részt Budapesten. A budai Várban, a Kapisztrán téren tartott ünnepségen, 102 hallgató tett tiszti esküt a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt.
2020. június. 29.

NEM TÖRTÉNT VISSZÁSSÁG A GYERMEK NEVELÉSBE VÉTELE ÉS AZ EHHEZ KAPCSOLÓDÓ INTÉZKEDÉSEK SORÁN – AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA A „DUSNOKI ÜGY” VIZSGÁLATÁRÓL

A panaszosok beadványa alapján az alapvető jogok biztosa átfogó módon vizsgálta a sajtóban „dusnoki ügyként” ismertté vált esetben a hatóságok és a rendőrség eljárását. Dr. Kozma Ákos ombudsman a megkeresett szervek válaszai és az iratanyag alapján arra jutott, hogy az ügyben a hatóságok nem hibáztak, nem mulasztottak, a gyermek legjobb érdekét szem előtt tartva, a jogszabályokat betartva, azokra figyelemmel intézkedtek.
2020. június. 25.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK INTÉZMÉNYLÁTOGATÁSAI A VESZÉLYHELYZETBEN

Negyven magyarországi helyszínen tett látogatást az alapvető jogok biztosa a koronavírus-világjárvány miatt 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet időszaka alatt.
2020. június. 23.