AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA KÖZÖS KÖZLEMÉNYE A KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP ALKALMÁBÓL

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója a környezetvédelmi világnap alkalmából a jelen és jövő nemzedékek érdekében a körforgásos gazdálkodásra való átállás, a környezeti terhelés csökkentésének, a természeti erőforrások takarékos használatának, illetve a mezőgazdaság környezettudatos átalakításának és a természetkímélő mezőgazdasági módszerek elterjesztésének fontosságára hívja fel a figyelmet, ezzel is támogatva az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak elérését.
2020. június. 05.

AZ OMBUDSMAN RÉSZT VETT AZ ORSZÁGGYŰLÉS EMLÉKÜLÉSÉN

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is részt vett az Országgyűlés emlékülésén 2020. június 4-én. Az emlékülésen Kövér László, az Országgyűlés elnöke, majd Áder János köztársasági elnök mondott beszédet.
2020. június. 04.

A SZOLNOKI GYERMEKOTTHONOKBAN TETT LÁTOGATÁST DR. KOZMA ÁKOS

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat székhelyén működő gyermekotthonokba látogatott 2020. június 4-én dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa.Mikolyné Kozma Rozália megbízott igazgató bemutatta a központi intézményt, ahol az örökbefogadás előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos szakmai feladatokat látják el.
2020. június. 04.

AZ OMBUDSMAN MEGTEKINTETTE A REGÖLYI LAKÓOTTHONT

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2020. június 4-én a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény regölyi Lakóotthonába látogatott.
2020. június. 04.

DR. VARGA RÉKA, AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA FŐTITKÁRA RÉSZT VETT AZ ENOC (GYERMEKJOGI OMBUDSMANOK EURÓPAI HÁLÓZATA) ÉS AZ UNICEF VIDEÓKONFERENCIA KERETÉBEN MEGTARTOTT 2020. JÚNIUS 2-I ÜLÉSÉN.

Dr. Varga Réka, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Főtitkára részt vett az ENOC (Gyermekjogi Ombudsmanok Európai Hálózata) és az UNICEF videókonferencia keretében megtartott 2020. június 2-i ülésén. A korlátozó intézkedések minden ENOC-tag munkáját érintették. A résztvevők a COVID-19 járvány okozta, gyermekjogokkal összefüggő kihívásokról, valamint az azokra adott intézményi válaszokról számoltak be.
2020. június. 02.

LÁTOGATÁS A BÓLYI PLATÁNLIGET OTTHONBAN

A Baranya Megyei Platánliget Otthon bólyi székhelyintézményébe látogatott 2020. május 29-én az alapvető jogok biztosa.
2020. május. 29.