A TISZALÖKI ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETBE LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos 2020. szeptember 30-án a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tett hivatalos látogatást. Az intézetben Schmehl János bv. vezérőrnagy, bv. főtanácsos, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese és Gyenge-Bíró István bv. ezredes, intézetparancsnok vezette körbe az ombudsmant.
2020. szeptember. 30.

A HEVES MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETBEN TETT HIVATALOS LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe látogatott 2020. szeptember 30-án dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, ahol Schmehl János bv. vezérőrnagy, bv. főtanácsos, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese és Nagy Balázs bv. alezredes, intézetparancsnok fogadta az ombudsmant.
2020. szeptember. 30.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA KÖZÖS KÖZLEMÉNYE AZ ÉLELMISZER-VESZTESÉGGEL ÉS -PAZARLÁSSAL KAPCSOLATOS TUDATOSSÁG ELSŐ NEMZETKÖZI NAPJA ALKALMÁBÓL

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója közös közleményében a megtermelt élelmiszerrel való tudatosabb bánásmód, valamint a felelős termelői, kereskedői és fogyasztói magatartás fontosságára hívja fel a figyelmet az élelmiszer-veszteséggel és -pazarlással kapcsolatos tudatosság nemzetközi napjáról való első megemlékezés alkalmából.
2020. szeptember. 29.

A TAMÁSI ÉS A FONYÓDI RENDŐRKAPITÁNYSÁGON TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos ombudsman és munkatársai 2020. szeptember 25-én az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek a Tamási és a Fonyódi Rendőrkapitányságon.
2020. szeptember. 25.

A KÖRMENDI ÉS A SZOMBATHELYI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁGON ÉS KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉGEN TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2020. szeptember 25-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, valamint az Igazgatóság két kirendeltségénél és hivatásos tűzoltó-parancsnokságánál – Körmenden és Szombathelyen – tett hivatalos látogatást.
2020. szeptember. 25.

A NEMZETKÖZI GYERMEKMENTŐ SZOLGÁLAT FÓTI ÉLHETŐ JÖVŐ PARK TUDÁSKÖZPONTJÁNAK BEMUTATÁSÁN VETT RÉSZT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos is részt vett 2020. szeptember 24-én a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Élhető Jövő Park Tudásközpontjának bemutatásán.
2020. szeptember. 24.