Ombudsmani látogatás a Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Otthonában

A Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Otthonába látogatott az alapvető jogok biztosa 2023. október 24-én. Dr. Kozma Ákos az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Esélyegyenlőségi és Gyermekjogi Főosztály munkatársaival közösen tájékozódott a zalaegerszegi székhelyű intézmény működéséről, valamint megtekintette a gondozottak életkörülményeit több gondozási egységben. Az Otthon 2006. július 15-én nyitott meg, 98 férőhelyen, három gondozási egységben biztosítanak ellátást 7 emelt szintű, 24 demens, 67 átlagos gondozási szintű férőhelyen.
2023. október. 24.

A Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási intézetben tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos és munkatársai az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek 2023. október 24-én a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az ombudsmant Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese és Együd József bv. alezredes, az intézet parancsnoka fogadta.
2023. október. 24.

Ombudsmani látogatás a Zala Vármegyei Gondoskodás Integrált Szociális Intézményben

A Zala Vármegyei Gondoskodás Integrált Szociális Intézménybe látogatott az alapvető jogok biztosa 2023. október 24-én. Dr. Kozma Ákos az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fogyatékosságügyi Főigazgatóságának munkatársaival közösen tájékozódott a zalaegerszegi székhelyű intézmény működéséről, valamint megtekintette a gondozottak életkörülményeit több telephelyen, köztük a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegyei Napraforgó Otthonban. A telephelyen a súlyos, halmozott fogyatékossággal élő ellátottak fizikális és mentális ellátását biztosítják.
2023. október. 24.

A V4-ek ombudsmani csúcstalálkozóján vett részt dr. Kozma Ákos

A lengyelországi Wroclawban 2023. október 18-20. között, „Contemporary Challenges of the Ombuds’ Offices” címmel a lengyel ombudsman által rendezett V4-es országok ombudsmanjainak csúcstalálkozóján vett részt az alapvető jogok biztosa.
2023. október. 20.

Az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére újabb gyermekotthon felújítására kerül sor

Az alapvető jogok biztosa a 2021-ben indult gyermekotthon felújítási program újabb állomását jelentette be.
2023. október. 17.

A Civilút Alapítvány Odaadó-díjazottjait köszöntötte az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos a Civilút Alapítvány Odaadó-díjazottjait köszöntötte 2023. október 16-án. Az Odaadó-díjat azok a szociális területen dolgozók kaphatják, akik áldozatos munkájukkal, hitükkel és kitartásukkal segítik a fogyatékossággal élőket, az időseket és a családokat. Olyan embereket díjaznak, akik a legkevésbé vannak előtérben, a színfalak mögött szervezik az élet rájuk eső részét, és akik önzetlenül tesznek másokért - sokszor erejükön felül.
2023. október. 16.