Nemzetközi konferencián tartott előadást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos részt vett és előadást tartott a „Human Rights – An important factor of the sustainable development of states” című konferencián 2024. február 23-án az üzbegisztáni Taskentben. Az üzbég ombudsman szervezésében, valamint többek között az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) és az ENSZ szakosított szervei társszervezésében megvalósuló nemzetközi konferencia kiemelt témái között szerepelt a digitalizáció, a fogyatékosságügy, az esélyegyenlőség, valamint a nemzeti megelőző mechanizmusok szerepe.
2024. február. 23.

A Veszprém vármegyei iskolaőrök tevékenységét monitorozza az ombudsman

Veszprémben, a Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartott szakmai értekezletet dr. Kozma Ákos, aki a vármegyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájával kapcsolatos átfogó – az alapvető jogok érvényesülése szempontjából történő – monitorozási tevékenység megkezdését jelentette be 2024. február 20-án.
2024. február. 20.

Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetét

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta Őexcellenciája Karima Kabbaj asszonyt, a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetét 2024. február 16-án.
2024. február. 16.

Justitia Regnorum Fundamentum Díj díjátadó ünnepség

2024. február 16-án az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában az ombudsman és a nemzetiségi ombudsmanhelyettes ünnepség keretében adták át a Justitia Regnorum Fundamentum Díjat a 2023. évi nemzetiségi díjazott számára. Az elismerésre az idén nyolcvan éves Doncsev Toso író, műfordító, szociológust, a Magyar Írószövetség és a Bolgár Írószövetség tagját, az első nemzetiségi törvényt harminc éve megalkotó Kisebbségi Kerekasztal első elnökét terjesztette fel a nemzetiségi biztoshelyettes. A díjat kiemelkedő írói, kultúraszervezői és szakpolitikusi tevékenységére, valamint a hazai nemzetiségek és a bolgár közösség érdekében folytatott öt évtizedes munkájára tekintettel vehette át. A díjazott jelenleg is fáradhatatlan lendülettel és elkötelezettséggel dolgozik: az alkotás mellett kiállításokat és kulturális rendezvényeket szervez, és bár vezető szerepet már nem vállal, továbbra is a Bolgár Kulturális Fórum tiszteletbeli elnöke.
2024. február. 16.

Ombudsmani tájékoztató a Bács-Kiskun vármegyei iskolaőrök tevékenységének monitorozásáról

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2024. február 15-én Kecskeméten, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartott szakmai tájékoztatót a vármegyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájával kapcsolatos, az AJBH által végzett, átfogó – az alapvető jogok érvényesülése szempontjából történt – monitorozási tevékenységről.
2024. február. 15.

Ombudsmani tájékoztató a Csongrád-Csanád vármegyei iskolaőrök tevékenységének monitorozásáról

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2024. február 15-én Szegeden, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartott szakmai tájékoztatót a vármegyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájával kapcsolatos, az AJBH által végzett, átfogó – az alapvető jogok érvényesülése szempontjából történt – monitorozási tevékenységről.
2024. február. 15.