Új-Zéland főombudsmanjával folytatott online megbeszélést az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa online egyeztetést folytatott 2022. március 24-én Peter Boshier új-zélandi főombudsmannal az Ukrajnából, a háború elől Magyarországra menekülő emberek ügyében.
2022. március. 24.

A Nemzetközi Vöröskereszt munkatársait fogadta Dr. Könnyid Balázs főtitkár

Jessica Chillemit, a Nemzetközi Vöröskereszt regionális migrációkutatóját és Frédéric Boyert, a Nemzetközi Vöröskereszt Magyarországon tartózkodó delegációjának vezetőjét fogadta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában 2022. március 23-án Dr. Könnyid Balázs főtitkár.
2022. március. 23.

A lónyai segítségponton és határátkelőhelyen tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 22-én Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kíséretében a lónyai segítségpontnál, valamint a Lónya - Dzvinkove határátkelőhelyen tett látogatást.
2022. március. 22.

A lónyai segítségpont számára adta át Hivatala adományait az ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és munkatársai 2022. március 22-én Lónyán átadták a segítségpont számára gyűjtött adományokat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei részére.
2022. március. 22.

Megnyitotta Miskolci Területi Irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2022. március 22-én megnyitotta Miskolci Területi Irodáját, így április 1-jétől Szeged, Debrecen és Győr mellett immár az észak-magyarországi nagyvárosban is kezdeményezhető személyesen az ombudsmani eljárás megindítása. Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a megnyitón kiemelte: a területi irodák az állampolgárokkal, egyúttal az Ukrajnából, a háború elől Magyarországra menekülő emberekkel való még hatékonyabb kapcsolattartást is szolgálják.
2022. március. 22.

Az ÉFOÉSZ jubileumi ünnepségén mondott köszöntőt dr. Kozma Ákos

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) 2022. március 21-én a Szépművészeti Múzeumban ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, a jubileumi rendezvényen dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is köszöntötte a résztvevőket.
2022. március. 21.