Információs pontot nyitott a BOK Sportcsarnokban az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek közvetlen támogatása érdekében 2022. március 29-én a BOK Sportcsarnokban is információs pontot nyitott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. Záhony és Beregsurány mellett immár a kormány által létesített humanitárius tranzitponton is segítik az ügyintézésben, jogi tanácsadásban a hozzájuk fordulókat az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézményének a munkatársai, akik egyúttal Budapesten is közreműködnek a humanitárius segítségnyújtásban.
2022. március. 29.

Megnyitotta Pécsi Területi Irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 24-én megnyitotta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Pécsi Területi Irodáját, így április 1-jétől Budapest mellett immár hat vidéki nagyvárosban is kezdeményezhető személyesen az ombudsmani eljárás megindítása, ami a nemzetközi gyakorlatban is újdonságnak számít.
2022. március. 24.

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást az ombudsman

Dr. Kozma Ákos és munkatársai 2022. március 23-án az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.
2022. március. 24.

Megnyitotta Székesfehérvári Területi Irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 24-én megnyitotta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Székesfehérvári Területi Irodáját, így április 1-jétől Budapest, Szeged, Debrecen, Győr és Miskolc mellett immár a közép-dunántúli nagyvárosban is kezdeményezhető személyesen az ombudsmani eljárás megindítása.
2022. március. 24.

Új-Zéland főombudsmanjával folytatott online megbeszélést az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa online egyeztetést folytatott 2022. március 24-én Peter Boshier új-zélandi főombudsmannal az Ukrajnából, a háború elől Magyarországra menekülő emberek ügyében.
2022. március. 24.

A Nemzetközi Vöröskereszt munkatársait fogadta Dr. Könnyid Balázs főtitkár

Jessica Chillemit, a Nemzetközi Vöröskereszt regionális migrációkutatóját és Frédéric Boyert, a Nemzetközi Vöröskereszt Magyarországon tartózkodó delegációjának vezetőjét fogadta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában 2022. március 23-án Dr. Könnyid Balázs főtitkár.
2022. március. 23.