Gyermekvédelmi konferencián vett részt az alapvető jogok biztosa

„A mi felelősségünk…” címmel rendezett gyermekvédelmi konferencián szólalt fel dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. május 30-án Szegeden. A Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató az ÁGOTA® Alapítvánnyal együttműködésben szervezte a szakmai tanácskozást, amelynek fókuszában a gyermekbántalmazás megelőzése állt.
2022. május. 30.

Zala és Vas megyei iskolaőrök tevékenységét monitorozza az ombudsman

2022. május 30-án Zalaegerszegen, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott szakmai tájékoztatót dr. Kozma Ákos ombudsman, aki a Zala, illetve a Vas megyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájával kapcsolatos átfogó – az alapvető jogok érvényesülése szempontjából történő – monitorozási tevékenység megkezdését jelentette be.
2022. május. 30.

Gyermeknap a Városligetben

Gyermeknap alkalmából az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala is „kiköltözött” a Városligetbe 2022. május 29-én. Munkatársaink színezőkkel, játékos kérdőívekkel és sok-sok ajándékkal várták a gyermekeket, az érdeklődő felnőttek pedig gyermekjogi kérdésekben kaphattak felvilágosítást.
2022. május. 29.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyermeknapi rendezvényén vett részt az ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. május 29-én részt vett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyermeknapi rendezvényén a Városligetben.
2022. május. 29.

Az IOI európai regionális elnöke is elismeri és támogatja a magyar ombudsman munkáját

A Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai elnöke, Andreasz Pottakisz görög ombudsman az IOI Europe éves közgyűlésén, a görögországi Sounionban elismerését fejezte ki mindazon kiemelkedő munkáért, amelyet dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és hivatala határ menti jelenlétével az ukrajnai menekültek közvetlen segítése érdekében végez. Az IOI regionális elnöke a nemzetközi közösség teljes támogatásáról biztosította az alapvető jogok biztosát.
2022. május. 27.

A Nemzetközi Ombudsmani Intézet éves közgyűlésén és konferenciáján tartott előadást dr. Kozma Ákos

A Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – éves közgyűlésén és konferenciáján tartott előadást dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. május 27-én a görögországi Sounionban.
2022. május. 27.