Az európai ombudsmant fogadta hivatalában az alapvető jogok biztosa

Hivatalában fogadta a Magyarországon hivatalos látogatáson lévő Emily O’Reilly európai ombudsmant dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2024. április 9-én.
2024. április. 09.

Látogatás a Fészek Gyermekvédő Egyesület Átmeneti Gyermekotthonában

A Fészek Gyermekvédő Egyesület Átmeneti Gyermekotthonába látogatott dr. Kozma Ákos ombudsman 2024. március 11-én Érden.
2024. március. 11.

A Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos és munkatársai az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek 2024. március 11-én a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az ombudsmant Dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, Dr. Bozsó Zoltán bv. dandártábornok, a 2. agglomerációs körzet vezetője, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka, valamint Salgó László bv. ezredes, az intézet parancsnoka fogadta.
2024. március. 11.

Bilaterális egyeztetést folytatott az alapvető jogok biztosa a Luxemburgi Nagyhercegség ombudsmanjával

Dr. Kozma Ákos 2024. március 1-jén Luxembourgban tett hivatalos látogatást, ahol többek között Claudia Monti asszonnyal, a Luxemburgi Nagyhercegség ombudsmanjával találkozott.
2024. március. 01.

A hongkongi büntetés-végrehajtási szervezet vezetőit fogadta hivatalában az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta WONG Kwok-hing urat, a hongkongi büntetés-végrehajtási szervezet parancsnokát, CHAN Siu-hang urat, a hongkongi büntetés-végrehajtási szervezet fogvatartási szolgálatának vezetőjét, valamint NG Kee-hang urat, a Tai Tam Gap Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát és delegációjukat 2024. február 28-án. Az egyeztetésen részt vett Dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, valamint Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese is.
2024. február. 28.

Befejeződött az Ipolyparti Fészek Gyermekotthon korszerűsítése

Befejeződött a balassagyarmati Ipolyparti Fészek Gyermekotthon korszerűsítése a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), továbbá az állami erdőgazdaságok - köztük az Ipoly Erdő Zrt. vállaltak szerepet az intézmény felújításában. Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának képviselői.
2024. február. 27.