Magyarországon tartották a türk államok ombudsmanjainak találkozóját

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa meghívására hazánkban tartotta soron következő nemzetközi konferenciáját a Türk Államok Ombudsmanjainak Szövetsége. Az első magyarországi TÜRKOMB-találkozó keretében a Török Köztársaság, Azerbajdzsán, Üzbegisztán és Kazahsztán ombudsmanjai Beregsurányban személyesen tájékozódtak arról a közvetlen jogi és humanitárius támogatásról, amelyet az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek számára nyújt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. Többnapos látogatásuk során a türk delegáció tagjai továbbá Debrecenben informálódtak az AJBH Területi Irodáinak működéséről, valamint egyeztetéseket folytattak többek között dr. Sulyok Tamással, az Alkotmánybíróság elnökével, dr. Sztáray Péterrel, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkárával, a rendőrség és a büntetés-végrehajtás vezetőivel.
2023. május. 17.

A Parlament Igazságügyi Bizottságának ülésén vett részt az ombudsman és helyettese

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2023. május 16-án részt vett az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén, amelyen a Beszámoló az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek tevékenységéről 2022 című, B/3378. számú beszámolót tárgyalták.
2023. május. 16.

Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta a Kazah Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét

Abdrasov Zsanibeket, a Kazah Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét fogadta hivatalában dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. május 15-én.
2023. május. 15.

Debrecenben kezdte meg tevékenységét az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fogyatékosságügyi Főigazgatósága

Debrecenben kezdte meg tevékenységét az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fogyatékosságügyi Főigazgatósága. 2023. január 1-jétől az ombudsman látja el a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény (CRPD) szerinti független mechanizmus feladatait, így az erre a területre irányuló eddigi tevékenységünkön túlmenően immár közvetlenül is segítjük, védjük és ellenőrizzük a fogyatékossággal élő emberek alapvető jogainak érvényesülését – hangsúlyozta dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa az új iroda megnyitóján 2023. május 3-án, Debrecenben. A Fogyatékosságügyi Főigazgatóság a Hivatal Debreceni Területi Irodájával közösen költözött egy új, nagyobb, akadálymentes ingatlanba.
2023. május. 03.

Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta Üzbegisztán magyarországi nagykövetségének első titkárát

Sherzod Narzullaevet, Üzbegisztán magyarországi nagykövetségének első titkárát fogadta hivatalában dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. május 2-án.
2023. május. 02.

Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta Törökország magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta C. Gülşen Karanis Ekşioğlut, a Török Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét 2023. május 2-án.
2023. május. 02.