null Látogatás a szolnoki helikopterbázison

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2020. április 22-én az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tett látogatást, ahol annak parancsnoka, dr. Koller József dandártábornok, valamint Sánta Gábor ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka fogadta az ombudsmant.

Az Ittebei Kiss József hadnagy nevét viselő laktanyában dr. Koller József dandártábornok rövid tájékoztatót tartott a többi között a bázis feladatairól, a bázison bevezetett rendszabályokról és a koronavírussal kapcsolatos eljárásrendek betartásáról, továbbá az objektumok környékén és a köztereken biztosított katonai rendészeti jelenlétről.

Ezt követően dr. Kozma Ákos ombudsman a parancsnok kíséretében dr. Varga Rékával, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala főtitkárával és dr. Wildner Domonkos rendészeti igazgatóval megtekintette egyebek mellett azokat a preventív izolációs helyiségeket, ahol a határ menti szolgálatra készülő katonákat különítik el, a fertőtlenítő feladatra kijelölt és besorolt gépjárműveket, a hajózó és a tiszti étkezdét, majd a városban járőröző katonákat, illetve munkájukat is.

Látogatása során az alapvető jogok biztosa komoly szakmai előkészületeket és felkészültséget tapasztalt: „Azt gondolom, hogy a vírussal kapcsolatos intézkedések a maximumot mutatják” – fogalmazott a Honvedelem.hu-nak.