null Dr. Varga Réka, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Főtitkára az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) Igazgatótanácsa tagja lett.

 

Dr. Varga Réka, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Főtitkára az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) Igazgatótanácsa tagja lett. A bécsi székhelyű szervezet 2007-ben jött létre. A FRA az emberi jogok EU-n belüli érvényesítését és védelmét szolgáló pártatlan referencia- és kiválósági központ. Független tanácsadással támogatja az EU-s és nemzeti döntéshozókat, elősegítve az alapvető jogokkal kapcsolatos viták, politikák és a jogalkotás szakmaibbá és célzottabbá tételét. 
 
A FRA elősegíti az EU Alapjogi Chartájában foglalt jogok, értékek és szabadságok védelmét. Tanácsot ad partnereinek az alapjogok terén, különös tekintettel a diszkriminációra, az igazságszolgáltatáshoz való jogra, rasszizmusra és xenofóbiára, adatvédelemre, az áldozatok jogaira és a gyermekek jogaira. Az Ügynökséget Igazgató vezeti és három testület irányítja: Igazgatótanács (meghatározza a prioritásokat, elfogadja a költségvetést és felügyeli a FRA munkáját), Végrehajtó Bizottság (előkészíti az Igazgatótanács döntéseit) és Tudományos Bizottság (garantálja, a FRA munkája megfeleljen a szigorú tudományos előírásoknak).