null Az energiatakarékossági versenyfelhívásról

Közlemény energiatakarékossági versenyfelhívásról

 

Nemzetközi összefogással a klímaváltozás ellen – május végéig nevezhetnek az iskolák az összeurópai „U4energy" energiatakarékossági verseny második fordulójára

Folytatódik a nemzetközi szinten nagy népszerűségnek örvendő „U4energy" verseny, mely egyedülálló oktatási lehetőség a tanárok számára, valamint szórakozás a diákoknak, akiknek fontos a környezetvédelem, és szívesen takarékoskodnak az energiával, pénzzel és üzemanyaggal.

A projekt keretein belül az iskoláknak lehetőségük van arra, hogy bemutassák a fenntarthatóbb jövő elérése érdekében tett erőfeszítéseiket, bebizonyítsák energiatakarékos teljesítményeiket – mondta Dr. Fülöp Sándor, a verseny fővédnöke. Az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja az ilyen és ehhez hasonló programok támogatását, hisz a klímaváltozás hatásairól és a tudatos energiafogyasztásról szóló ismeretek terjesztése jelentősen meghatározza a következő generációk életminőségét.

A szakember szerint óriási lehetőség rejlik a „U4energy" versenyben, mivel a kreatív ötletek más európai országokban is könnyen használhatóvá válhatnak. Bár kis lépésekből indulnak a jelentős változások, az összefogás, az információ megosztása sokat segít abban, hogy bolygónk a következő nemzedékek számára is élhető maradjon.

A verseny második fordulójára 2012. május 31-ig nevezhetnek az európai iskolák.

A versenyre való nevezéshez szükséges magyar nyelvű anyagok itt érhetőek el.

Részletes tájékoztatás a szabályokról itt olvasható. A program magyarországi nagykövete Czippán Katalin, a pályázattal kapcsolatban tőle, illetve munkatársától, Varga Pétertől kérhető segítség a varga.peter@ofi.hu illetve czippank@vnet.hu e-mail címen. A program közösségi oldalon (http://www.facebook.com/U4energy) is elérhető.


u4