null Az Alapvető Jogok Biztosa Moszkvába látogatott, ahol részt vett az Oroszországi Föderáció Emberi Jogi Főbiztosa és az Orosz Emberi Jogi Tudományos és Oktatási Központ által szervezett konferencián

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2019. december 17-én Moszkvába látogatott, ahol Tatyjana Nyikolajevna Moszkalkova, az Oroszországi Föderáció Emberi Jogi Főbiztosa meghívására részt vett az „Az emberi jogok védelmének kérdései az eurázsiai térségben: az ombudsmanok legjobb gyakorlatainak megosztása” címmel megrendezett nemzetközi konferencián.

A nemzetközi tanácskozás plenáris ülésein a résztvevők az eurázsiai térségben zajló integrációs folyamatoknak az emberi és állampolgári jogok, valamint a szabadságjogok védelmére gyakorolt hatásáról, a nemzeti emberi jogi intézmények nyomon követési (monitorozási) mechanizmusainak alkalmazásáról, továbbá a migránsok, menekültek és hontalanok jogvédelméről cseréltek eszmét.

A konferencia során dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kétoldalú megbeszéléseket folytatott Tatyjana Nyikolajevna Moszkalkovával, az Oroszországi Föderáció Emberi Jogi Főbiztosával, valamint Şeref Malkoç-csal, a Török Köztársaság fő ombudsmanjával.