null A magánterületen gyakorolható gyülekezésről

A gyülekezés joga nyílt magánterületen

AJB-6718/2012

 

Egy éhségsztrájkkal egybekötött szeptemberi rendezvény kapcsán vizsgálódva az alapvető jogok biztosa olyan jogi problémára bukkant, ami nem szerepel a gyülekezési jogról szóló törvényben, és akár konfliktusokat is okozhat.

A budapesti Kossuth tér közterület, az állam tulajdonában, és az Országgyűlés Hivatalának kezelésében van. A Demokratikus Koalíció a Budapesti Rendőr Főkapitányságon 2012. augusztus végén bejelentette, hogy szeptemberben a budapesti Kossuth téren egyhetes demonstrációt, a zárónapon a Batthyány örökmécsesnél politikai nagygyűlést tart. Ezt a bejelentést a rendőrség tudomásul vette. A szervezőknek a rendezvény lebonyolítására az Országgyűlés Hivatala díjfizetés ellenében használatba adta lényegében ugyanazt a területet.

A rendezvény helyszíne ettől kezdve már nem volt bárki által igénybe vehető, az ott tartott rendezvényre azonban a törvényben meghatározott tilalmak ugyanúgy vonatkoznak, mint a közterületeken: például nem sértheti mások jogait és szabadságát, nem valósíthat meg bűncselekményt, vagy arra való felhívást, nem lehet rajta fegyveresen, vagy felfegyverkezve megjelenni. A rendező köteles fenntartani a rendet és ugyanúgy létezik a résztvevőkkel kapcsolatos esetleges kártérítés felelőssége.

Az ombudsman szerint az okoz problémát, hogy a rendezvény, amelyet a közterület-használati hozzájárulás alapján használt helyszínen tartanak, olyan, mintha magánterületen lenne, ahol viszont a gyülekezési törvény korlátozott jogosítványokat ad a rendőrségnek. Kérdéses például, hogy az ilyen rendezvényen miként lehet jelen, milyen intézkedéseket alkalmazhat, miközben a közrendet megzavarni szándékozók szabadon beléphetnek a rendezvény területére. Ugyancsak kockázatokkal jár, ha a rendezvény szervezője a közterület-használati hozzájárulással mintegy „kimenekül" a gyülekezési törvény egyes szabályai alól, azaz pillanatnyi érdekei szerint értelmezi azokat és a gyülekezés helyszínét egyszer köz- egyszer pedig magánterületnek nyilvánítja, annak függvényében, hogy milyen rendőri intézkedést lát szükségesnek.

Az ombudsman ebből kiindulva azt állapította meg, hogy amennyiben az adott terület mindenki számára korlátozás nélkül igénybe vehető, akkor a tulajdoni besorolásától függetlenül a gyülekezések során közterületnek kell tekinteni, ami egyértelművé teszi a szervezők kötelezettségeit és a rendőrség intézkedéseinek felhatalmazását. Ehhez azonban világos szabályozásra volna szükség, aminek meghozatalára Szabó Máté ombudsman felkérte a belügyminisztert és a közigazgatási és igazságügyi minisztert.

A jelentés a /documents/10180/143994/201206718.rtf/2dd0d9f7-fc12-4baf-a0a6-7e224abb6b24 oldalon olvasható.