null A Körmendi és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon és Katasztrófavédelmi Kirendeltségen tett látogatást az ombudsman

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2020. szeptember 25-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, valamint az Igazgatóság két kirendeltségénél és hivatásos tűzoltó-parancsnokságánál –  Körmenden és Szombathelyen – tett hivatalos látogatást. 

Körmenden dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója,  Kemenes Péter tű. ezredes, humán szolgálatvezető, Király Lajos tű. ezredes, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Kovács Balázs Zsolt tű. alezredes, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, míg Szombathelyen a Megyei Igazgatóság vezetői mellett a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Göncz Szabolcs tű. alezredes, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka fogadta az ombudsmant. 

Az alapvető jogok biztosa látogatása során tájékoztatást kapott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fő feladatairól, valamint a Megyei Igazgatóság közvetlen irányítása alatt álló három katasztrófavédelmi kirendeltség és hivatásos tűzoltó-parancsnokság működéséről. Az ombudsman tájékozódott a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott egészségügyi intézkedésekről és azok gyakorlati alkalmazásáról is. Dr. Kozma Ákos a megbeszéléseket követően mindkét helyszínen köszöntötte az éppen szolgálatban lévő személyi állományt és megtekintette a gépjárműveket és technikai felszereléseket is.