null Iskolakezdési adományokat adott át rászoruló gyermekeknek dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a Nógrád Vármegyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Ipolyparti Fészek Gyermekotthonában

Dr. Kozma Ákos 2024. augusztus 29-én az iskolakezdés alkalmából tanszereket, sportszereket és tisztálkodószereket adományozott a Nógrád Vármegyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Ipolyparti Fészek Gyermekotthona számára.


 

A 2024. augusztus 27-30. között meghirdetett iskolakezdési akcióhoz az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére csatlakozott a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, valamint a területileg illetékes állami erdőgazdaság, az Ipolyerdő Zrt. is.

Az átadási eseményen az iskolakezdési akcióhoz csatlakozó szervezetek részéről személyesen részt vett Nagy Balázs István bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtási Szervezet IV. agglomerációs körzetének parancsnokhelyettese, Zahorecz Sándor r. ezredes, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, valamint Tóth Gábor, az Ipolyerdő Zrt. gazdasági és termelési vezérigazgató-helyettese is, akik szervezetük képviseletében adták át az iskolakezdés támogatása céljából összegyűjtött felajánlásaikat.

Az Ipolyparti Fészek Gyermekotthon ombudsmani gyermekotthon-felújítási program keretein belül történő korszerűsítése 2024-ben valósult meg.

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.