null A hongkongi büntetés-végrehajtási szervezet vezetőit fogadta hivatalában az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta WONG Kwok-hing urat, a hongkongi büntetés-végrehajtási szervezet parancsnokát, CHAN Siu-hang urat, a hongkongi büntetés-végrehajtási szervezet fogvatartási szolgálatának vezetőjét, valamint NG Kee-hang urat, a Tai Tam Gap Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát és delegációjukat 2024. február 28-án. Az egyeztetésen részt vett Dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, valamint Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese is. 


 

A találkozó során dr. Kozma Ákos tájékoztatást adott az alapvető jogok biztosának feladat- és hatásköreiről, különös tekintettel az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében végzett feladatairól és a leginkább veszélyeztetett társadalmi csoportok jogainak védelme kapcsán végzett tevékenységéről is.



2015. január 1-je óta az alapvető jogok biztosa – az általános alapjogvédelmi tevékenysége mellett – ellátja a 2011. évi CXLIII. törvénnyel kihirdetett, a kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés elleni egyezmény fakultatív jegyzőkönyvének 3. cikke szerinti nemzeti megelőző mechanizmus feladatainak teljesítését. Az NMM keretében büntetés-végrehajtási intézeteket, rendőrségi fogdákat, fogyatékossággal élők számára fenntartott-, illetve gyermek-, valamint idősotthonokat ellenőriz az ombudsman.
 

 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.