null Az Országos Rendőr-főkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányságok vezetőinek tartott szakmai értekezletet az ombudsman

Az elmúlt évek rendőrségi helyszíneken tett látogatásainak tapasztalatait összegezte a rendőri vezetők számára tartott szakmai értekezleten az ombudsman 2022. október 25-én Budapesten.


 

Az alapvető jogok biztosának előadásában kiemelt figyelmet kapott a látogatásokkal és vizsgálatokkal kapcsolatban korábban kiadott ombudsmani jelentések legfontosabb következtetéseinek, az azokban foglalt megállapításoknak és elvárásoknak az áttekintése. 

A szakmai értekezleten előadást tartott még dr. Gömbös Sándor r. dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője, dr. Ács Emese r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság ellenőrzési szolgálatvezetője, dr. Könnyid Balázs, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának főtitkára, valamint dr. Wildner Domonkos, az AJBH rendészeti igazgatója.

Az esemény során Dr. Kozma Ákos Justitia Regnorum Fundamentum díjat adományozott dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány részére.

Ombudsmani elismerést öten vehettek át: Farkas József r. dandártábornok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendőrfőkapitánya, dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya, Dávid Károly, r. vezérőrnagy, Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Csongrád-Csanád megye rendőrfőkapitánya, valamint Molnár Gábor r. dandártábornok, Somogy megye rendőrfőkapitánya. 

Az ombudsmanok által 2007-ben alapított Justitia Regnorum Fundamentum díjat a kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozza az alapvető jogok biztosa azok számára, akik az alapvető jogok, így különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a környezetvédelem, illetve a nemzetiségi jogok védelme terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt értek el, vagy jelentősen hozzájárultak ennek megvalósulásához. 

 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.